Наслов

Рокенрол на 92..

92 годишната Хариет Томсон го заврши Rock 'n' roll Маратонот во Сан Диего за 7 часа и 24 минути што претставува своевиден раритет за оваа возраст. Хариет е носител и на рекордот поставен минатата година за возрасната категорија 90 плус за маратонски трки каде нејзиниот резултат од 7 часа и 7 минути го надминува стариот рекорд за час и половина разлика. На вакви спортски дами не им се бројат годините, ним им се бројат чекорите...

01 Јуни 2015

За авторот