Наслов

Резултати од натпереварот во спортско качување во Битола

На 12 Септември во Битола во градската болдер вежбална се одржа Болдер натпревар како дел од Првенството на Македонија во спортско качување.

Организатор беше СКК Вертикал од Битола, а учествуваа натпреварувачи од СКК Вертикал Битола, КК Астибо Штип, СКК Екстрем Скопје, СКК Златоврв Прилеп. Најуспешните по категории беа:
Мажи
1. Марио Минчевски - СКК Вертикал Битола
2. Томи Јордановски - СКК Екстрем Скопје
3. Јован Иванов - КК Астибо Штип
Жени
1. Билјана Талевска - СКК Вертикал Битола
2. Маја Петровска - СКК Екстрем Скопје
3. Јасна Антипармакова - СКК Вертикал Битола
Деца женски
1. Стефани Перканоска - СКК Златоврв Прилеп
2. Михаела Санева - КК Астибо Штип
3. Јована Гуњова - КК Астибо Штип
Деца машки
1. Димитар Ристески - СКК Златоврв Прилеп
2. Никола Ангеловски - СКК Златоврв Прилеп
3. Христијан Димески - СКК Златоврв Прилеп
Извор

23 Септември 2015

За авторот