Наслов

Прв Собир на Ултралесни Авиони во Македонија

Првиот Собир на Ултралесни Авиони во Македонија е неформална средба која е во организација на Вингер Тим, клуб лоциран на спортскиот аеродром Скопје, со идеја да прерасне во традиционална собиранка и во формален настан кој ќе се одржува секоја година. Целта е дружење, летање и споделување на искуство. Пристигнати се  9 авиони, 30тина пилоти и гости : Аероклуб Скопје, Пипистрел Летачки Клуб, Аероклуб Битола, Аероклуб Прилеп и организаторот Вингер Тим. Повелете на дружба!

19 Септември 2015

За авторот