Наслов

ПВК "ОРИОН" успешен на Медитерански Куп во Грција

На XXXI Медитерански Куп кој се одржа во Александруполи-Грчка на 04-05.07.2015 членовите на Нашиот клуб како дел од Кадетската репрезентација на Македонија ги постигнаа своите најдобри резултати, исполнија две нови норми на 50м базени и освоија бодови со кои станаа најдобри пливачи во Р.Македонија.

Ова се резултатите на Нашите членови:
Миа Крстевска 2001
200м грбно - 2:42:14
100м грбно - 1:16:30
Давор Петровски 2000
100м делфин - 1:00:73
200м мешано - 2:21:03(исполнета норма за ЦЕИ и Комен Куп)
Никола Василевски 1999
400м слободно - 4:23
1500м слободно - 17:08:77(608 бода и исполнета норма за ЦЕИ и Комен Куп)
200м слободно - 2:04:05

05 Јули 2015

За авторот