Наслов

Одржано сениорското првенство во Кик бокс

Кик боксинг федерацијата на Македонија во рамките на активностите спрема календарот за 2014г.во саботата (10.05.2014г.)во спортскиот центар ,,Ново Лисиче" во Скопје Ве известува за успешното организирано државно првенство.

Техничката организација беше на клубот ,,Гладијатор“ Скопје, а од комесарот на натпреварувачката комисија Арбен Јонузи доби високи оценки за покажаната организација. Учество земаа 94 спортисти од 18. клуба,кои се натпреваруваа во дисциплините и тежинските категории од кик бокс спортот.

Исто така, Кик боксинг федерацијата на Македонија на 10.05.2014год. во просториите на спортскиот центар ,,Ново Лисиче“ одржа редовно годишно собрание. Собранието беше од изборен карактер.

Досегашниот претседател Г-ѓа Александра Неделковска беше избрана повторно за претседател на КБФМ со четиригодишен мандат.

ПОБЕДНИЦИ ПО КАТЕГОРИИ И ДИСЦИПЛИНИ

Дисциплина лоу кик

 • 1 mesto -60kg Стефка Јанковска клуб Зан Шин Битола
 • 1 место -60кг Љупч Коцев клуб Гладијатор Штип
 • 1 место -67кг Борче Тировски клуб Зан Шин Битола
 • 1 место -71кг Слободан Керамичиев клуб Про кик фемили Скопје
 • 1 место -75кг Јане Јаневски клуб Fajt tim Skopje
 • 1 место -81кг Димитар Ѓеоргиев клуб Гладијатор-Неготино
 • 1 место -86кг Стојанче Цветковски клуб Адреналин Скопје
 • 1 место -91кг Виктор Ѓоргиевски клуб Адреналин Скопје
 • 1 место +91кгАлександар Димовски клуб Самурај Битола

Дисциплина Лајт контакт

 • 1 mesto -55 kg Елена Костадиновска клуб Гладијатор Скопје
 • 1 mesto -60kg Анисија Павловска клуб Гладијатор Скопје
 • 1 место -79кг Андов Илија клуб Будо Велес

Дисциплина поинт фајт

1 место -65 kg Дарко Рунчев клуб Gladijator Штип

Дисциплина Кик Лајт

 • 1место -63кг Стефка Јанковска клуб Зан Шин Битола
 • 1место -74кг Марија Костовска клуб Адреналин Скопје
 • 1 mesto -63,5.Виктор Дуковски клуб Фајт Тим Скопје
 • 1mesto -65кг Игор Павловски клуб Гладијатор Skopje
 • 1mesto -74кг Благојче Петрушевски клуб Гладијатор Skopje
 • 1mesto -79кгВладимир Кузевски клуб Водно кик Skopje
 • 1mesto -84кг Јасин Адеми клуб Тетова Тетово
 • 1mesto -89кг Климент Гроздановски клуб Каринг Скопје
 • 1место -91кг Никола петрушевски клуб Куманово 2006
 • 1место +91кг Филип Митровски клуб Гладијатор Скопје

Дисциплина Фул контакт

 • 1место -67кг Анастасиев Тодор клуб Будо Кавадарци
 • 1место -71кг Драган Јорданов клуб Про кик фемили Скопје
 • 1 место -75кг Кристијан Лазов клуб Будо Велес
12 Мај 2014

За авторот