Наслов

Одлични резултати на нашите сноубордери на ФИС натпревар во Грција

Изминатиот викенд ( 08-10 Фебруари 2019) се одржаа 3 Фис натпревари во сноуборд (дисциплина велеслалом ) во Витци, Грција на кои настапија 14 македонски сноубордери од 4 клуба ( Полар, SSNL , XMKD и Пелистер )

 

Македонските натпреварувачи освоија значајни ФИС поени и постигнати се следниве резултати:

ПОЛАР:
-Ева Башовска (12 години) - 3 први места
-Марко Петровски (13 години) - 3 први места
-Ведран Лауренчиќ (14 години) - 1 трето место
-Максим Циговски (14 години) - 1 четврто место
Фис Категорија:
-Ема Станковиќ (15 години) - 1 четврто место и 1 петто место
-Неда Добреска (17 години) - 1 второ место и 2 трети места
-Бојан Андонов - 1 петто место и 2 деветти места
-Кирил Насков - 2 шести места и 1 седмо место

ПЕЛИСТЕР:
-Евгениј Ристовски (9 години) - 1 второ место
-Андреј Мушуланов (8 години) - 1 петто место
-Анамари Мушуланова (11 години) - без пласман

ССНЛ:
-Иван Георгиев - 1 осмо место, 1 седмо место и 1 десетто место
-Марко Дарков - 2 единаести места

ХМКД
-Александар Кацарски - 1 прво место и 2 втори места
-Томас Дебаловски - 1 десетто место, 1 осмо место и 1 четиринаесто место
-Горијан Кавраков - 2 дванаести места
-Сања Спасовска - 3 први места

11 Февруари 2019

За авторот