Наслов

Најснежното домче и домаќинката на денот

Кога ќе разбереш дека младава домаќинка го користи ова мало прекрасно домче како место за живеење, а не како викендица за привремен престој, тогаш ќе почнеш уште повеќе да завидуваш.  

Лекси ДуПонт е професионален фрирајд скијач која на своите 26 години живее ова мало куќиче сместено во Националниот Парк Ајдахо во Америка. Домчето кое е во големина од 46 квадрати на прва рака изгледа фантастично и поседува се што е потребно за еден нормален живот, со голем бонус што истото се наоѓа во прекрасна планинска околина. 

Од друга страна тука е и важниот еколошки момент на овие мали домови

Извор

04 Јануари 2016

За авторот