Наслов

На работ... на паметот?!

Кога ќе помислиме на екстремно возење на велосипед, прво што ни доаѓа на памет е downhill и брзината која доаѓа со него... Ама кој би рекол дека екстремниот бајк е уствари при многу мала брзина.

Во Австрија во областа Каринтиа се наоѓа клисурата Гарнитцен каде една од патеките на движење е долга околу 6 километри и се наоѓа високо вгнездена во самиот ѕид на клисурата. Група велосипедисти решаваат да ја извозат истата со планински велосипеди. Да ти прегрее надбубрежната само од гледање на видеото, а не па да ја возиш...

01 Април 2014

За авторот