Наслов

Матка за спортско качување

Кога веќе имаш еден толкав ѕид (брана), зошто да не му додадеш функција за спортско качување. Швајцарска работа, само како нас не ни текна...

Иако не е највисокиот специјално изграден ѕид за спортско качување во светот, браната на езерото Емосон во Швајцарија во својата двојна улога претставува највисокиот бидејќи се извишува 165 метри над земјата и има шест различни насоки. 

Во видеото дечките си качуваат обезбедени само преку падобранот на нивниот грб. 

28 Април 2015

За авторот