Наслов

Логистиката потребна за живот на Антарктикот

Од тоа дека само 2% од целиот континент не е покриен со мраз, највисоката температура никогаш не е над -1, и информацијата дека всушност континентот е пустина, до тоа како се градат пистите за слетување, зошто половина година тие што живеат на него се во тотална изолација со останатиот свет и воопшто како целиот тој живот на толку негостопримливо место функционира. Одлични информации во неколкуминутно видео. 

28 Јануари 2019

За авторот