The Crystal Horizon: Everest—The First Solo Ascent by Reinhold Messner

Наслов

Кристалниот хоризонт: Еверест - Првото соло искачување од Реинхолд Меснер

Умот на Меснер е трип место. Тој ја нарекува највисоката точка на умот и телото негов "кристален хоризонт". Па тогаш, кој би влегол во дополнителна дискусија со првиот човек што ги искачил сите 14 врвови над 8,000 метри без помошен кислород?

05 Ноември 2013

За авторот