Наслов

Играчиштето на мечот

Баталивме бејзболот пошто немаме поим од правила, а и многу е досадно, ама затоа детево како изигра една од постраите цури зад него, навистина заслужува да биде играчот на мечот.

Накратко: играчот му ја подава топката со која се играше мечот на малиов, овој ја прима, и инстантно ја дава неговата друга топка, од дома што си ја донел, на слатката девојка позади него. Не се знае дали го направи потегов намерно или случајно, ама ко ќе порасне, ќе му текне дека така треба. 

20 Мај 2014

За авторот