Наслов

Давид Лама - првенствено на Лунаг Ри - видео

На 25 октомври оваа година австрискиот алпинист Давид Лама самостојно успеа за да го искачи досега неискачениот врв Лунаг Ри 6907 мнв, кој е на границата на Непал и Тибет.

Досега тој заедно со Конрад Анкер имаа неколку обиди за прво искачување на овој врв, но сите беа неуспешни. 

Подолу следи видео од искачувањето на врвот. 

27 Ноември 2018

За авторот