Наслов

Да фатиме такт со родовата еднаквост во спортот - Интервју со Силвија Митевска „ТАКТ”

Вљубеник во спортот и летањето, своевремена кроскантри и акробатска (сега само рекреативна) параглајдеристка, мајка, писателка, активна поборничка за родовата еднаквост во спортот и претседателка на ТАКТ. Сакајќи да дознаеме нешто повеќе за глобалната менторска програма во САД од којашто треба да излезат бројни акциски планови за зајакнување и унапредување на жените преку спорт на глобално ниво, разменивме пар убави муабети со Силвија Митевска. 

09 Декември 2016

За авторот