Наслов

90 секунди во очи со стравот

„Не смеам да се плашам. Стравот е убиецот на умот. Стравот е малата смрт која со себе носи целосна деструкција. Ќе се соочам со моите стравови. Ќе дозволам да влезат и поминат низ мене. А кога стравот ќе си отиде, само ЈАС ќе останам.”

Кратко филмче за првото зимско „хајлајн” минување на Тори дел Ваиолет сместени на 2800 метри висина во Доломитите - Италија. Во него, Хејли Ешбрн говори за нејзините стравови т.е. го кажува нејзиниот омилен цитат од „Дина” на Франк Херберт. 

12 Септември 2016

За авторот