Наслов

16тиот Шри Чинмој маратон на себенадминување

На 16.03.2014 година во Градскиот парк во Скопје се одржа 16тиот Шри Чинмој маратон на себенадминување, каде што полумаратонската трка беше и вооедно државно првенство во полумаратон.

На полумаратонската и маратонската трка зедоа учество вкупно 120 учесници.

Резултати:

Државно првенство во полумаратон:

Машка конкуренција:

1. Кокан Ајановски (АК Работнички) 1:11:56

2. Трпе Мартиновски (Перпетумобиле) 1:17:40

3. Игор Јакимовски (АК Работнички) 1:18: 18

Женска конкуренција:

1. Марија Богдановска (АК Делта) 1:45:37

2. Ана Чижбаноска 1:55:46

3. Маргарита Мојсоска 2:04:39

Резултати во апсолутна категорија:

Машка конкуренција:

1. Кокан Ајановски (АК Работнички) 1:11:56

2. Трпе Мартиновски (Перпетумобиле) 1:17:40

3. Игор Јакимовски (АК Работнички) 1:18:18

16 Март 2014

За авторот