Во склоп на овогодинашниот „Крали Марко Болдер Фестивал”, покрај болдерингот на различни локации во прилепско, беа поставени и линии за слеклајнинг т.е. хајлајнинг - слично на одење по жица. 

ФОТО - Александар Еленин