За првпат оваа година во заедничка организација на  ЗАПС „Единак", TREX и ПСД „Макпетрол" на прекрасната Селечка Планина близу градот Прилеп се одржа трката „Момата Рок Трејл (Momata Rock Trail), трка во планинско трчање.

Фотографија - karas4training.com Фотографија од Момата - Александар Еленин