Си бевме еднаш, една есен, на Дешат планина... Тргнавме од Жировница, преспавме во планинарскиот дом Говедарница кај Даут а утредента пешачевме до Куртово Ќуле и Јаворско Брдо. Убав есенски ден. 

Фотографија - Игор Јовановски