Наслов

ПЕТТИ Велешки Пливачки Маратон
Локација: 
Велешко Езеро
Држава: 
Македонија
Датум: 
Сабота, 15 Септември, 2018 - 10:00

Контакт

Име и презиме: 
Велешки Пливачки Маратон

Оваа година на 15 ти Септември ќе се оддржи 5 тиот "ВЕЛЕШКИ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН" во водите на езерото Младост.
Пливањето е по претходно обележана патека и изнесува 2,5 километри. Има две категории 2,5 километри и 5 километри во машка и женска конкуренција.
Учесници на натпреварувањето можат да бидат сите пливачи од Република Македонија, организирани во клубови или надвор од нив.
> Во 10:00 часот ќе биде стартот на рекреативниот пливачки маратон на кој може да се пријават учесници кои не се членови на пливачки клубови и се рекреативци.
> Во 12:00 часот ќе биде стартот на македонскиот куп во далечинско пливање на кој учесници можат да бидат само членови на пливачки клубови.
> Во 15:00 часот доделување на дипломи и медали на најдобрите учесници на пливачкиот маратон.
Упатуваме апел до сите оние кои што се заинтересирани, било рекреативци или професионални пливачи да се пријават за учество на 5-тиот "Велешки пливачки маратон" и да бидат дел од оваа спортска манифестација. Пријавувањето може да се изврши на официјалната Facebook страница на маратонот.
https://www.facebook.com/veleskiplivackimaraton/

Настанот е поддржан од општина Велес и Пливачка федерација на Македонија.

За овој настан сеуште нема пријавено гости.

Мапа

П В С Ч П С Н
1
 
2
 
 
 
 
 
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25
 
26
 
27
 
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

На Facebook