Наслов

Drytooling - прв чекор
Локација: 
Демир Капија
Држава: 
Македонија
Датум: 
Недела, 10 Февруари, 2019 - 09:00

Контакт

Име и презиме: 
Alex Guide

Време станува постабилно и ќе се обидам да го исполнам ветувањето ;-)
Ве покануваме на прв натпревар по качување на карпи во зимски условиjа во стилот на Drytooling (со дерези и цепини)

Детални информации:

На натпреварот се поканети качувачи, алпинисти, планинари кои имаат наполнето 18 години и се со минимално искуство за качување по карпи и немаат здравствени ограничувања за бавење со спортот. До писмена изјава и во присуство на еден родител ќе им се дозволи спортисти на возраст од 15 години па нагоре.
Натпревар ќе се одвива на насока утврдена од страна на судијата со горно осигурување( ТОП РОП). Резултатот ќе биде определен од постигнатото време и искачената висина на качувачот во определено време. Спортистите мора да имаат своја лична опрема (кацига е задолжително). Алатки за мраз "Бајли" или по желба може да се искористат од организаторот кои ќе располага за тестирање на натпреварот. Дисциплина "Dry-tooling" вклучува потенцијалните ризици од повреди и оштетување на различни степени, како од своите активности на учесниците, иcто така и од природни фактори. Организаторот е одговорен само за сигурноста на функционирањето при осигурувањето со сигурносното јаже на самата поставена насока за натпреварот. Одговорност за сите други потенцијални закани за здравјето на луѓето, животот и имотот на спортистите и присутни е на самите учесници на натпреварот за што тие потпишуваат изjява при регистрација. Регистрацијата и презентацијата на насока ќе биде 10 Фебруари од 9-00 до 10-00 часот во секторот "Славко Диско" .
Добредојдовте!

Контакт: 070343401 Александр

Забелешки: Не заборавајте да се облечете соодветно за зимскиот период.
Во случај на голем дожд и ветер настанот може да биде откажан!

За овој настан сеуште нема пријавено гости.

Мапа

На Facebook