Наслов

17ти Аматерски хуманитарен велеслалом
Локација: 
Маврово
Држава: 
Македонија
Датум: 
Петок, 15 Февруари, 2019 - 10:00

Контакт

Име и презиме: 
Ski Centar Mavrovo

На терените на Маврово, секоја година, традиционално се одржува Аматерскиот Хуманитарен Велеслалом. Веќе 17та година по ред, компаниите имаат можност преку скијањето да помогнат на некого.

Првиот аматерски хуманитарен натпревар во велеслалом се оддржа од 7-9 март 2003. Натпреварот се одржа на ски- лифтот „Галички", во дисциплините паралелен велеслалом и велеслалом. Бројот на тимови изнесуваше 35 со повеќе од 100 учесници.

Оваа година овој настан ќе се одржи од 15 до 17 Февруари, 2019 година.АХВМ остварил многу хуманитарни цели, а овогодинешната е да се покажe хуманоста на непрофесионалните скијачи кон оние на кои им треба нашата помош и немаат средства за дневен оброк ниту облека да се стоплат во овие ладни денови. Донацијата од овогодинешната хуманитарна активност ќе биде наменета за организацијата "СВЕТУЛКА", со што собраните пари ќе бидат употребени со цел преку обнова и надградба на кујната во која се готви, логистика и снабдување ресурси за оброци да се додели оброк за оние кои немаат средства да си го овозможат тоа секојдневно. Исто така, ќе се изготват зимски пакети (ранец со топла облека и витамини) за оние на кои им е потребно да не премрзнуваат во ладните зимски денови.

Повеќе информации за пријавување: http://www.skimavrovo.com/node/24

За овој настан сеуште нема пријавено гости.

Мапа

На Facebook