Наслов

Солунска глава 2540м
Локација: 
Солунска Глава
Држава: 
Македонија
Датум: 
Сабота, 27 Октомври, 2018 - 07:00

Контакт

Име и презиме: 
I love hiking - group Macedonia

Време е за Солунска глава
Време за пералната на облаци над нежилови карпи.
Време е за дружба во домот.

Екипата на I love hiking - group Macedonia 27/28 Октомври организира дводневно дружење на планината Јакупица.

ПРОГРАМА:
САБОТА:
- Поаѓање од Пошта 2 на Железничка станица во 07:00 часот со комбиња.
- Пристигнување во с.Папрадиште - од селото до Домот има 2 часа одење.
- Слободни активности (Забава)
*** ЗАБАВАТА ТРАЕ ДО 00:00 часот максимум.
НЕДЕЛА;
- Поаѓање кон врвот во 07:00 часот
- Искачување на Солунска Галва 2540 метри.
- Предвиден ручек во домот 14:00
*** СЕКОЈ Е ДОЛЖЕН ДА СИ ЗЕМЕ ПРИБОР ЗА ЈАДЊЕ ОД СКОПЈЕ...
- Спуштање кон Папрадиште и упатување кон Скопје.

ОПИС НА ПАТЕКАТА:
- Од папрадиште до пд.Чеплес има 4,5км и висинска разлика од 520 метри. Се искачува релативно брзо 2 часа
- Од пд Чеплес со врвот Солунска глава има 7,5 км во правец и висинска разлика од 1150 метри, Просечно искачување од 4 часа.
- Врвот се затвара надоцна до 12:30 часот . Спуштање кон планианрскиот дом, спуштање до с. Папрадиште.

ТЕЖИНА НА ТУРАТА: Средна поради тоа што имаме спиење на пола пат од целото искачување, тежината е многу намалена на искачувањето и е за планинари кои веќе имаат сикачето некој врв над 2000мнв

ПРИЈАВУВАЊЕ И ПЛАЌАЊЕ:
Цена за тие што ќе спијат во НОВИОТ дел е 850 ден
Цената за тие што ќе спијат во СТАРИОТ дел е 700 ден
Цена на тие што ќе спијат во СТАРИОТ дел со ФПСМ членска е 650 денари.
Пријавување најдоцна до понеделник 26 октомври или до пополнување на местата.
.

ПРИЈАВУВАЊЕ КАЈ
Стефан ✆ 077/ 617 617
Дејан ✆ 071/ 212 808

ВОДИЧ НА АКЦИЈАТА
Дејан ✆ 071-212 808 - dejan@hiking.mk

УПЛАТА НА Ж-Сметка
Примач : гуардианс оф нејчер – ај лав хајкинг груп маседониа
Банка : Стопанска банка – Скопје
С-ка бр: 200003122673462
***Уплата можете да извршите САМО со предходна консултација на телефоните горе.

ПОТРЕБНА ОПРЕМА И УСЛОВИ:
- психофизичка подготвеност за пешачење по планина;
- високи разгазени чевли ;
- топла облека која штити од ветер;
- ракавици и капа;
- планинарски стапчиња;
- облекување во слоеви.

ИСХРАНА:
- секој сам си носи исхрана од ранец за 2 дена;
- вода 1,5 л.;
- суво овошје, сендвичи и сл.

НАПОМЕНА:
- Секој учесник е должен да ги почитува правилата и насоките на организаторот и водичите, во спротивно сам е одговорен за несаканите последици;
- Наведените планинарски акции се организирани и движењето се одвива во група предводена од организаторот и водичите.
- Организаторот и водичите имаат право да ИСКЛУЧАТ член пред стартот на планинарската акција доколку не ги исполнува наведените услови и не ја поседува соодветната планинарска опрема за предвидената планинарска акција.
- Секој учесник може да биде исклучен од групата поради недолично однесување.
- Организаторот и водичите го задржуваат правото на измени на термините и редоследот на акцијата во зависност од временските услови и останатите технички препреки.

За овој настан сеуште нема пријавено гости.