Наслов

Шести традиционален планинарски поход на ПСК Скопска црна гора
Локација: 
Скопска Црна Гора
Држава: 
Македонија
Датум: 
Недела, 22 Април, 2018 - 08:00

Контакт

Почитувани,

На 22.04.2018 г (недела) во организација на Планинарско спортскиот клуб Скопска Црна Гора од Скопје, ќе се одржи шестиот по ред Традиционален планинарски поход на Скопска Црна Гора МЕМОРИЈАЛЕН МАРШ ЧИЧКО СПИРО МИТКОВ.

ПРОГРАМА И ОРГАНИЗАЦИЈА НА НАСТАНОТ

За сите учесници задолжително е пријавување на следниот мејл prijava@pskscg.mk најдоцна до 20.04.2018 година.

За секој учесник се наплатува по 100,00 ден. учесничка такса во која е вклучен превоз на учесникот во два правци и организација на настанот.

Се повикуваат планинарските клубови да пријават список со број на учесници на горенаведениот мејл.

Место на поаѓање е Пошта 2, кај новата железничка станица -Транспортен центар.

Време на поаѓање за спортско планинарски поход:

пријавување по списоци 7.00 - 7.30ч.
поаѓање на автобуси 7.30ч до с. Љубанци
планирано време на враќање 18.00ч. во Скопје

Во продолжение детално инфо .

СПОРТСКО ПЛАНИНАРСКИ ПОХОД

с.Љубанци-патека Костените - врв Црн камен 1585 мнв - Спирова колиба 1490 мнв – патека Три чешми – с.Љубанци

Тргнување од с. Љубанци: 8.00ч.
Попатни паузи
Пристигнување на врв Црн камен : 12.00ч
Поаѓање од с.Љубанци за Скопје : 17.30ч
Пристигнување на Пошта 2 (нова железничка): 18.00ч.

Инфо околу патеката и упатства за учесниците

Турата е средно тешка и е наменета за психофизички спремни планинари.
Патеката е долга 20км. Сите учесници треба да се физички кондиционо подготвени, со себе треба да понесат доволна количина на вода и храна, според своите потреби. Потребно е со себе да понесат опрема за заштита на телото од влажни услови и добро разгазени обувки. Доколку се увиди дека некој од учесниците не е соодветно опремен/подготвен, можно е да добие препорака од водичите да не учествува во походот.

Доколку и покрај препораките, учесникот самостојно одлучи да го продолжи походот, сам одговара за евентуалните последици од несоодветната подготвеност.

Секој учесник доаѓа сам и учествува сам на своја одговорност.

Задолжително да се почитуваат водичите на групата (учесниците да не се движат пред првиот и позади последниот водич). Водичите ќе бидат препознатливи по жолтите маички кои ќе ги носат на кои стои амблем на клубот.

- исхрана од ранец секој самостојно
- мимимум 2 л вода
- дополнителни потреби од ранец, секој самостојно
- планирано време за походот 8 часа
- време на активно движење 6 часа
- активно време на искачување 4 часа
- активно време на спуштање 2 часа
- разлика во денивелација 950 мнв
- почетна позиција 660 мнв
- највисока позиција 1585 мнв

Водичи: Ѓорѓи Петровски , Бојана Дражиќ и Вело Стојановски

Контакт: Ѓорѓи Петровски (070 230 526)
Бојана Дражиќ(078 478 277)
Вело Стојановски(071 264 192)

Напомена: Понесете планинарска книшка за печат од врв Црн камен .

Веб страна на Клубот
www.pskscg.mk

ФБ страна на Клубот
https://www.facebook.com/pkskopska.crnagora.5

Со почит,
Планинарско спортски клуб
Скопска Црна Гора
Скопје

Претседател
Ѓорѓи Петровски

За овој настан сеуште нема пријавено гости.

Мапа

П В С Ч П С Н
 
 
 
 
 
 
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
 
 
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

На Facebook