Наслов

Проклетије - Црна Гора
Локација: 
Проклетије, Црна Гора
Држава: 
Montenegro
Датум: 
Четврток, 11 Октомври, 2018 - 06:00

Контакт

Име и презиме: 
I love hiking - group Macedonia

Guardians of Nature- I love hiking group Macedonia организира.
3 дена на Проклетије. Планински масив сместен на тромеѓето помеѓу Косово, Албанија и Црна гора.
Се искачуваат следните врвови. Очњак 2185м, Каранфили- Љуљашевица 2140м и Северн врв 2260, Маја језерце 2694м.

ПРОГРАМА

11.окт. 2018 (Четврток неработен ден)
- Тргнување од Скопје 6:00 часот.
- Пристигнување во Гусиње. Сместување околу 12 часот

12.oкт.2018 (Петок - работен ден)
- Станување 06:00 часот / 07:00 тргнување кон Каранфили
- Каранфили Северн врв, Љуљашевица и Очњак. Целосно пешачење 8 часа.
- Висинска разлика 1300 мери
- Должина 8,5 км (цел ден)

13.окт.2018 (Сабота)
- Станување 03:00 - 04:00 поаѓање кон колибата Застан
- Се искачува Маја језерце 2694м
- Пешачење од 29 км . Целосоно пешачење 15/16 часа
- Висинска разлика 1600 метри

14.окт.2018 (Недела)
- По договор. Посета на Алипашини извори, Сино езеро, Савино Око, Пеќ (обавезно), Призрен (Џамијата и калето)

ПЛАН Б.
Доколку временските услови се лоши ќе ги искачуваме врвовите Попадија 2057 мнв, Талијанка 2056 мнв, Волушница 1876 мнв

**Максимум учесници 20 или 8 учесници.
**Цена за 3 дена сместување, превоз и водење. 70 евра

УПЛАТА НА Ж-Сметка
Примач : гуардианс оф нејчер – ај лав хајкинг груп маседониа
Банка : Стопанска банка – Скопје
С-ка бр: 200003122673462

***Уплата можете да извршите САМО со предходна консултација на телефоните горе.

ВОДИЧ НА АКЦИЈАТА: Дејан Доневски
контакт тел 071-212 808
меил dejan@hiking,mk

ОПРЕМА
- Дерези, Појас, Карабинер, Гуртна, ( Опремата ја дава друштвото )
- Кацига - секој сам си се снабдува
ТЕЖИНА.
- Супер тешка тура.

Повеќе информации на состаноците на друштвото.

За овој настан сеуште нема пријавено гости.

Мапа

П В С Ч П С Н
1
 
2
 
 
 
 
 
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25
 
26
 
27
 
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

На Facebook