Наслов

Krali Marko Trails
Локација: 
Prilep, Makedonia
Држава: 
Македонија
Датум: 
Недела, 12 Октомври, 2014 - 06:30

Контакт

Име и презиме: 
TREX
E-mail: 

„По Стапките на Крали Марко“ или Krali Marko Trails (KMT) е настан кој го слави и промовира планинското трчање, а особено планинското трчање на поголеми дистанци. Се одржува во околината на градот Прилеп, на падините на Бабуна и Златоврв.

Има две трки :

• 60 km со 2800 m вкупна висинска разлика

• 16 km со 750 m вкупна висинска разлика

 

Igor Jovanovski
MARJAN BONEV