Наслов

Кон Еверест: визија без вид
Локација: 
Ресторан Александрија - Ул. Есперанто, Влае
Држава: 
Македонија
Датум: 
Петок, 20 Април, 2018 - 19:00

Контакт

Име и презиме: 
Let's Talk

КОН ЕВЕРЕСТ: ВИЗИЈА БЕЗ ВИД
- Водење на слепиот до врвот на светот
20 April, 2018
Ресторан Александрија - Ул. Есперанто, Влае
Бесплатен влез

Почитувани,
Ерик Александер ги надмина очекувањата и се искачи на Монт Еверест водејќи го својот слеп пријател Ерик Вајхенмајер до највисокиот врв. Ерик раскажува како преживеа пад од 45 метри на Хималаите додека се подготвуваше за Еверест, инспирацијата што ја доби од неговиот тим и неговата христијанска вера и како се бореше против неговите сомнежи и стравови. Тој ги има искачено највисоките планини на шест од седумте континенти и има водено лице со инвалидитет до врвот на секоја од овие планини.

Предизвиците со кои тој се справил и им помогна на другите да се справат, не се разликуваат од предизвиците со кои сите ние се справуваме во животот денес, „Еверест" на кој се качуваме низ нашите животи.

Дојдете и бидете инспирирани додека Ерик зборува за истите принципи на храброст, вера, тимска работа и интегритет што ќе ни помогнат да го надминеме нашиот „Еверест".

*За повеќе информации: LetsTalkGjorce@gmail.com

За овој настан сеуште нема пријавено гости.

Мапа

П В С Ч П С Н
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
 
 
8
 
9
 
10
 
 
 
 
 
15
 
16
 
17
 
 
 
 
 
22
 
23
 
24
 
25
 
 
 
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

На Facebook