Наслов

13.01.2019 - Зимска школа на ПСД Макпетрол 2019
Локација: 
Попова Шапка
Држава: 
Македонија
Датум: 
Недела, 13 Јануари, 2019 - 07:00

Контакт

Име и презиме: 
ПСД Макпетрол - Скопје

За сите заинтересирани планинари (почетници и искусни планинари).
Недела 13 јануари 2019

• 07:00 - Поаѓање од Скопје кон Попова Шапка
• 09:00 – 12:00 – Прв дел од обуката
• 12:00 – 13:00 - Пауза
• 13:00 – 15:30 – Втор дел од обуката
• 16:30 – Поаѓање кон Скопје

ПРОГРАМА*

1. Прв дел од обуката
o Движење по снег и употреба на планинарски стапчиња.
o Употреба на цепин.
o Движење со дерези.
o Движење со дрезги.
o Изработка на снежен профил.

2. Втор дел од обуката
o Изработка на зимско засолниште
o Движење во наврска.
o Вежбање на падови со цепин и дерези.
*Се работи во групи, при што секој член од групата ќе го проба презентираното.

Потребна опрема
• Лична опрема: облека и обувки соодветни на временските прилики, ранец, лична планинарска техничка опрема (појас, шлем, дерези, цепин, планинарски стапчиња, дрезги).
• ПСД Макпетрол обезбедува дел од планинарската техничка опрема (појас, шлем, дерези, цепин, планинарски стапчиња, дрезги).
Цена за превоз: 400 денари
Пријавување: 10 јануари 2019 (четврток)
Пријавување кај сите планинарски водичи на ПСД Макпетрол.

За овој настан сеуште нема пријавено гости.

Мапа

На Facebook