Наслов

Проекција на филм: Сино срце / Film Screening: Blue Heart
Локација: 
КОТУР
Држава: 
Македонија
Датум: 
Среда, 14 Ноември, 2018 - 20:00

Контакт

Придружете ни се на проекција на филмот „Сино срце".
Филмот ќе се прикажува на 14 ноември 2018 во КОТУР во Скопје со почеток во 20:00 часот.

Повеќе од 3000 хидроенергетски објекти се планирани или се во процес на изградба на последните европски диви реки на балканот кои ќе предизвикаат огромни штети на овие реки, природата и локалните заедници. Филмот „Сино срце" зборува за напорите да се зачува загрозениот балкански рис во Македонија, за борбата за реката Вјоса во Албанија, најголемата слободна река во европа, и за жените од Крушчица во Босна и Херцеговина кои веќе со месеци дежураат на мостот и го спречуваат почетокот на изградбата на хидроелектраната на реката Крушчица.

Да го спасиме синото срце на Европа!

Проекцијата е бесплатна.

More than 3,000 hydropower dams and diversions are either proposed or in the process of being built on Europe's last wild rivers in the Balkans and will cause irreversible damage to rivers, wildlife and local communities. Blue Heart documents the battle for the largest undammed river in Europe—Albania's Vjosa—the effort to save the endangered Balkan lynx in Macedonia, and the women of Kruščica, Bosnia and Herzegovina, who are spearheading a months-long, 24/7 protest to protect their community's only source of fresh water.

Save the Blue Heart of Europe!

https://goo.gl/p4GpbJ

За овој настан сеуште нема пријавено гости.

Мапа

П В С Ч П С Н
 
 
1
 
2
 
3
 
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
 
 
 
 
14
 
15
 
16
 
 
 
 
20
 
21
 
 
23
 
 
 
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

На Facebook