Наслов

Канцерогено Општество Сабота 13:00 Пред Собрание
Локација: 
Собрание на Република Македонија
Држава: 
Македонија
Датум: 
Сабота, 2 Февруари, 2019 - 13:00
Сабота, 9 Февруари, 2019 - 13:00
Сабота, 16 Февруари, 2019 - 13:00
Сабота, 23 Февруари, 2019 - 13:00

Контакт

Име и презиме: 
Канцерогено Општество

❌ ☢МРТВО ОПШТЕСТВО, НЕ!!!☢❌

Од целата земјина топка, нашите бели дробови го дишат најзагадениот воздух во светот.🌏😷

Зарем мислите дека заслужуваме и зарем мислите дека сме имуни???

Еден од најголемите причинители за рана смрт е дишење неквалитетен воздух.
Јавни дебати околу квалитетот на воздухот во Македонија скоро и да нема.
Резултатите на политичарите и надлежните институции се видливи за секој од нас.
Ајде да покажеме дека не сме Фејсбук револуционери и да се избориме за основното човеково право за здрава и чиста животна средина.

Сите заедно да покажеме дека никој не смее да си игра со нашето здравје и да докажеме дека знаеме како сограѓани да се избориме за почиста иднина

•Веднаш бараме свикување на итна владина седница поради алармантната состојба со квалитетот на воздухот во нашата земја.
• Бараме итно вклучување на експерти(Доктори, Еколози, Еко-активисти и сите кои реално би помогнале за подобрување на состојбата).
• Бараме владата да ги употреби сите потребни средства за справување со овој проблем.
• Бараме вклучување на претставници од граѓанскиот сектор во надлежните контроли за големите загадувачи.
• Како главно барање, владата и институциите да престанат со така наречени решениа кои дирекно удираат по џебот на најсиромашните, а крупните капиталисти и најголемите загадувачи остануваат недопрени.
На сите нас е во Сабота да ги дополниме или подобриме нашите заеднички барања се со цел за најдобро и најбрзо решение !!!

📣ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ ДА НЕ СЕ МОЛИМЕ, СИТЕ ЗНАЕМЕ ШТО ДИШЕМЕ
ВРЕМЕ Е ДА ДЕЈСТВУВАМЕ❗❗❗

➡️САБОТА 13:00
📍ПРЕД СОБРАНИЕ, МИРЕН ПРОТЕСТ⬅️

За овој настан сеуште нема пријавено гости.

Мапа

На Facebook