Наслов

НОЌНА ТРКА НА 5 км. "ЧАСОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА"
Локација: 
бул. Гоце Делчев - пред реклами - Прилеп
Држава: 
Македонија
Датум: 
Сабота, 24 Март, 2018 - 19:30

Контакт

Во Сабота 24.03.2018 г, во организација на Општина Прилеп и Црвен Крст на Република Македонија ќе се одбележи "Часот на Планетата Земја" со повеќе настани.

Еден од настаните е ноќната трка на 5 км. низ улиците на Прилеп, со почеток во 19:30 часот.

Агенда:

Подигање на стартно бројче во период од 18:30 - 19:30 часот на видно обележан пункт.

Старт: 19:30 часот ( бул. Гоце Делчев - пред реклами)

Прогласување на најдобрите во 20:30 часот. (камена бина)

На трката може да земат учество сите граѓани на Р. Македонија , односно сите кој што се чувствуваат спремни да истрчаат 5 км.
СЕКОЈ ТРКАЧ УЧЕСТВУВА НА СОПСТВЕНА ОДГОВОРНОСТ !!!

Стартарина : БЕСПЛАТНА !!!

За секој учесник организаторот Општина Прилеп обезбеди маичка со лого од настанот, стартен број и освежување на крајот и во текот на трката.

За најдобрите во машка и женска конкуренција организаторот обезбеди медали и пригодни награди за најдобрите три натпреварувачи во горенаведените категории.

Начин на пријавување:

Кај Марко Иваноски (ОК Златоврв)
ivanoski993@gmail.com
075 - 240 - 527

Ппријавување секој учесник треба да ги напише следниве податоци:
- Име и Презиме
- Град
- Датум на раѓање
- Големина на маица ( S, M, L, XL)

Краен рок за пријавување 20.03.2018 г.

СПОРТСКИ ПОЗДРАВ !!!

За овој настан сеуште нема пријавено гости.

Мапа

П В С Ч П С Н
 
 
 
 
 
 
 
4
 
5
 
6
 
7
 
 
 
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
 
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 

На Facebook