Наслов

2. Кавадаречки ноќен полумаратон
Локација: 
Кавадарци
Држава: 
Македонија
Датум: 
Недела, 16 Јуни, 2019 - 18:00

Контакт

Име и презиме: 
Meridian Athletic Club Kavadarci

Општина Кавадарци и Меридијан Атлетик Еко го организираат 2. ноќен полумаратон на 16.06.2019 под мотото "Го сакам Кавадарци".

Трки
Полумаратон (21.097м)
Трка 10.000 метри
Трка 5.000 метри

Пријавите се отворени на www.smartrace.club
Секој учесник што ќе ја заврши трката(5, 10, 21 km) добива медал. За најбрзитe ќе ги објавиме наградите наскоро.

Опис на патеката
Се трча во централното градско подрачје на улиците: Илинденска, Тиквешко Востание и Моша Пијаде. Патеката е кружна, еден круг е во должина од 2.5км.

Правила за учество
Трките ќе се одвиваат во согласност со правилата за улично и маратонско трчање на Меѓународната Атлетска Федерација (IAAF) и Атлетска федерација на Македонија (АФМ).

Учесниците на трките сами се одговорни за сопственото здравје и психофизичка состојба.
Забрането е да се користат ролери-скејтбоард, велосипеди и други средства за превоз.

до 14.05 - 600 денари
15.05-28.05 - 700 денари
29.05 - 05.06 - 800 денари

За овој настан сеуште нема пријавено гости.

Мапа

На Facebook