Наслов

Mariovo Off-Road Experience 2019
Локација: 
Мариово
Држава: 
Македонија
Датум: 
Петок, 10 Мај, 2019 - 17:00

Контакт

Другари Мариовољупци, осма година по ред ве каниме на дружба во прекрасното Мариово да уживаме во неговата убавина и дивина и да спортуваме.
Оваа година одиме во село Зовиќ кај домаќинот Митко и Етно куќа ,,Кај мостот".
Ќе имаме уште еден прекрасен опуштен викенд со бањање под мостот на Градешка река.

Програма на фестивалот
MARIOVO OFF-ROAD EXPERIENCE
10-12 мај 2019

петок 10 мај
17 часот: пристигнување на гостите и поставување на кампот во село Зовиќ
факултетивна посета на селата Градешница и Старавина
посета на црквата Свети Атанасиј и мостот на Градешка река

сабота 11 мај
10 часот: почеток на двете велосипедски тури
15 часот: ручек за сите гости во кампот
16 часот: релаксација под мостот

недела 12 мај
9 часот: почеток на пешачка тура до Чебренскиот манастир и Црна Река
10 часот: почеток на планинското трчање
17 часот: крај на фестивалот

Оваа година фестивалот ќе се одржи во село Зовиќ, во битолскиот дел на Мариово

И за оваа година се планирани две рути.
Подолгата рута е таа што се вози секоја година, но овој пат СТАРТОТ Е ВО ЗОВИЌ - https://www.bikemap.net/en/r/4838187/?fbclid=IwAR0NtOrivbMR8Xd5_qhJ08t4W...

Пократката тура почнува во Зовиќ и ги посетува селата Старавина и Градешница и манастирот Свети Атанасиј.
Оваа рута нуди можност за посета и на селата Будимирци Груништа, но со претходна консултација со водичите на турата. - https://www.bikemap.net/en/r/4838196/?fbclid=IwAR2rKn2D-hNIgftfa0uBXPOrW...

За овој настан сеуште нема пријавено гости.

Мапа

П В С Ч П С Н
1
 
2
 
 
 
 
 
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25
 
26
 
27
 
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

На Facebook