Наслов

Македонознание
Локација: 
Педала Њуделхиска 4, 1000 Skopje
Држава: 
Македонија
Датум: 
Среда, 7 Ноември, 2018 - 18:00

Контакт

Име и презиме: 
Единствена Македонија и Педала

Запонавање со природните и културно-историските одлики, знаменитости и реткости на Македонија, погодни за велосипедски, планинарски и секаков друг вид на посети и походи, презентациите на Марио Шаревски.

Секоја среда во Педала:
- Планини во Македонија (07.11.)
- Прикачување слики од (вело) походи низ Македонија на заедничката Ризница на Викимедија со кратка обука (14.11.)
- Пештери и езера во Македонија (21.11.)
- Древни археолошки наоѓалишта во Македонија (28.11.)

Презентации на предели во Македонија преку текст, слики, снимки и споделување на занимливи и ретки податоци. Кратки и брзи запознавачки обуки со алатките на Википедија на македонски јазик, како корисно помагало за споделување информаци и содржини од и за теренските посети и стражувања на Македонија. Размена на сознанија, предлози и идеи за места и уживателски походи низ Македонија! Отворено за сите!

Сознај ја Македонија! #УживајВоМАКЕДОНИЈА

За овој настан сеуште нема пријавено гости.

Мапа

П В С Ч П С Н
 
 
1
 
2
 
3
 
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
 
 
 
 
14
 
15
 
16
 
 
 
 
20
 
21
 
 
23
 
 
 
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

На Facebook