Наслов

Go Skateboarding Day Skopje
Локација: 
Градски Парк, Скопје - кај Гоце
Држава: 
Македонија
Датум: 
Петок, 21 Јуни, 2019 - 18:00

Контакт

"Go Skateboarding Day" го толкуваме како ден на кој скејтерите се забавуваат, подигнувајќи свест за проблемите со кои се соочуваме. Да му покажеме на светот што во суштина е скејтбордингот. Да ја повратиме нашата култура со тоа што ќе го потврдиме скејтбордингот како бунтовнички креативен излив на слободарското живеење.

По тој повод организираме натпревар (demo session) во две категории.

- до 15 години
- од 16 години

Подржано од Grad Skopje, Drop In Skopje, Popcorn Skate Co., XMKD.com.

За овој настан сеуште нема пријавено гости.

Мапа

П В С Ч П С Н
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

На Facebook