Наслов

Прашањето не е „Што ако паднеш?”, туку „Што ако полеташ?”

Краткиот докуметарец "What if you Fly" / „Што ако полеташ” ни го прикажува обидот на хавајскиот уметник Шон Јоко да ја покрене свеста за глобалното затоплување преку исцртување на огромни мурали директно на санти мраз кои се топат во близина на најистурената канадска територија Нунавут - која е директно засегната од овие промени. 

26 Јануари 2017

За авторот