Наслов

Мапа за квалитетот на чешмовачата

Мапава првично е наменета за вагабундо типови, патувачи, авантуристи и туристи... Прикажани се сите земји одбележани во светло сино или кафеаво со што дава до знаење каде има добра или лоша по квалитет чешмовача. Ние сме одбележани со кафено (чудно малку, ние мислиме дека е поинаку). Инфографикот е дело на Центарот за превенција и контрола на болести од САД.

Има интересни совети од типот како да дезинфицирате вода. На пример според нив доволно е да оставите вода во проѕирно шише на рефлектирачка површина на сончево време и за 3 часа ќе ја дезинфицирате за да биде безбедна за конзумација... за деталите ѕирнете го инфографикот.

Извор

12 Април 2015

За авторот