Title

PASOJAT PËR ORGANIZMIN TUAJ, NËSE NUK USHTRONI

Nëse ju bëni një matematikë të thjeshtë do të shihni se nëse nuk ushtroni ju do të kurseni 12 kosto mujore që duhet të paguani në ndonjë klub apo aktivitet sportiv(koston e ushtrimit). Mirëpo nëse ju bëni matematikë të zgjuar do të shihni se në qoftë se ju nuk jeni aktiv ato para do ti jepni në mjekim...

Edhe pse studimet e shumta kanë vënë në pah se ushtrimi dhe një jetë aktive parandalon një numër të madh të sëmundjeve, një studim i ri dha statistika interesante se sa ju mund të kurseni nëse ushtroni rregullisht .

Analiza e bërë nga Instituti Yale Johns Hopkins kishte për qëllim për të përcaktuar se si ushtrimet dhe sporti ndikojnë në kursimin vjetorë për të mos sëmureni dhe të mjekoheni.
Statistikat u bënë për reth 26000 të rriturve - disa prej tyre të mbijetuar nga sulmet e zemrës dhe problemeve kardiovaskulare, disa prej tyre krejtësisht të shëndetshëm.

Nga ata që nuk kishin probleme të mëdha shëndetësore, më shumë se gjysma raportuan se stërviten rregullisht çdo javë (më shumë se 150 minuta), dhe ata me probleme kardiovaskulare, vetëm një e treta praktikojnë sport dhe aktivitet fizik.

Statistikat e mëtejshme tregojnë se pjesa më e madhe e grupit me sëmundje të zemrës, sidomos ata që ushtrojnë kanë shumë më pak shpenzime për shërbime shëndetësore se sa ata që nuk ushtrojnë - në mënyrë të veçantë edhe atë reth 2.500 $ të kursimeve vjetore. Ky informacion jep një tablo mjaft interesante se si një person mund të kursehet në sektorin financiar dhe më shumë në qoftë se fillon të punojë për ta përmisuar shëndetin e tyre edhe pse ajo tashmë ka një problem.

Nga ana tjetër, ata që janë thirrur si grupi i shëndetshëm i të anketuarve, në dallim nga ata që nuk kanë ushtruar kanë kursyer për 500 $ më shumë nga shpenzimet për shërbime shëndetësore sesa ata që janë stërvitur rregullisht.

"Ky studim jep prova edhe më të forta se aktiviteti fizik ka një ndikim të rëndësishëm në shëndetin tuaj." - thotë Dr. Jorge Plucki një nga kardiologët e Shoqatës Amerikane - Heart.

"Ushtrimi sjell shumë forca të ndryshme që na ndihmojnë në jetën e përditshme, të tilla si dobësimi. Paramendoni se sa mund të ndikojë pozitivisht një humbje e vogël peshe në shtypjen e gjakut tuaj, nivelin e inflamacionit në trup dhe kështu me radhë. Të gjitha këto probleme nuk mund ti vendosni në një pilulë (që quhet ushtrim)! "

12 May 2017

Author Info

Last Members

Macedonia
Macedonia
Macedonia
Macedonia
Macedonia

On Facebook