Title

ÇKA NDODH ME JU PAS USHTRIMEVE?

Për të marrë më shumë përfitime nga ushtrimi i rregullt është të jeni sa më të rregullt ky pra është çelësi, kjo në numra do të thotë një minimum prej dy orë e gjysmë në një javë intensitet në aktivitetet aerobe. Duke pasur parasysh mënyrën e jetesës në ditën e sotme (për fat të keq) as ky aktivitet nuk janë në gjendje për ta përmbushur, por përfitimi do të ndodh nëse e respektoni orët e rekomanduara djersitje...

Përmirëson ADN-në tuaj.

Një studim i studiuesve suedez tregon se njerëzit e shëndetshëm por joaktiv edhe vetëm disa minuta ushtrim ndryshon materialin gjenetik në qelizat e muskujve. Sigurisht ajo është trashëguese nga prindërit, por mënyrat e jetesës luajnë një rol të madh në gjenet, kështu që përfshirja e aktivitetit fizik stimulon gjenet për të përmirësuar forcën dhe muskujt.

Përmirëson disponimin.

Ende nuk do ta nxehni trupin si duhet, dhe tashmë sistemin juaj nervor fillon sekretimin e neurotransmitterëve si serotonini dhe endorfini, duke ju dhënë një ndjenjë euforike dhe ju do të ndjeheni më mirë në lidhje me disponimin.

Përmirësohet mbrojtja nga Diabeti.

Siç është rasti me ndryshimet delikate në ADN, ndryshime të vogla në metabolizmin e yndyrës zhvillohet vetëm pas një ushtrimi. Në një stërvitje kardio përmirëson përdorimin e substancave yndyrore dhe përmirëson ndjeshmërinë e insulinës. Në të kundërt, rezistenca e insulinës çon në shfaqjen e diabetit.

Më lehtë fokusoheni.

Rritja e qarkullimit në tru kur ju filloni duke u stërvitur ju zgjon, por rritja e përqëndrimit vazhdon edhe pas një stërvitje. Sipas Boston Globe, efektet mendore të ushtrimit mund të arrihen me një minimum prej 10 minuta aktivitet.

Zhduket stresi.

Shoqata për Ankth dhe Depresioni e Amerikës vlerëson se rreth 14% e njerëzve në botë largojnë stresin nëpërmjet ushtrimit. Edhe në qoftë se ju ushtroni vetë stres efektet negative zhduken për shkak të qarkullimit të përmirësuar dhe sekretimit të endorfinës.

18 April 2017

Author Info

Last Members

Macedonia
Macedonia
Macedonia
Macedonia
Macedonia

On Facebook