таг / sporti

Aktivitetet e rregullta fizike dhe sportive, jo vetëm që ju përgatitin fizikisht por të jeni të sigurt që do shpërbleheni edhe me shëndet psikologjik.

Rikuperimi aktiv lidhet me çdo lloj aktiviteti fizik të bërë me intensitet të ulët, por është i ndryshëm nga aktiviteti juaj normal. Shumë prej jush mund të përfshijnë një apo dy ditë pushimi, por pjesa më e madhe e njerëzve preferojnë që t'i pushojnë muskujt e tyre duke bërë një aktivitet, që punon muskuj krejt të ndryshëm në krahasim me ato që i përdorë zakonisht.

Ju dëshironi për ta arritur dhe për ta mbajtur formën fantastike që e keni në sportin që ju e praktikoni, kushtojuni vëmendje seancave tuaja të stërvitjes. Joserioziteti nuk çon askund, dhe madje mund ta dobësojë nivelin aktual të përgatitjes.

Një përmbledhje fantastike e disa prej pikëve më të mira të fituara në ping pong gjatë vitit të kaluarën 2017. Përgatitni raketat dhe tryezën.

Derisa kohët e fundit gjithçka është kthyer tek stërvitjet me intensitet të lartë, kjo është një arsye e mirë pse një sprint i thjeshtë nuk duhet të lihet asnjëherë anash.

Truri i njeriut përpunon rreth 34 gigabajt informacione në ditë dhe flet, lexon dhe dëgjon rreth 100,000 fjalë, edhe atë jashtë orarit të punës. Shumë ose pak, mirëpo këto janë shifrat nga studimet e Profesor. Dr. Roger Bonn janë këto.

Vrapimi është ilaçi më i fortë për një memorie të mirë, thonë hulumtuesit të cilët bënë një studim reth kësaj teme kohëve të fundit.

Koha e ftohtë do kalojë gjithësesi dhe do të ketë diell që do të na ngrohë, me çka gjithashtu do të krijohen kushte të përsosura për të shkuar me biçikletë në punë ose fakultet...

Më poshtë do ta ndiqni një video intervistë të shkurtër me Strauss Zelnik, drejtorin i cili ka thënë se periudhat e stërvitjes javore do t'i trajtojë me prioritet të njëjtë si mbledhjet dhe orët e punës, dhe jo si një opsion për të hequr dorë - siç bëjnë shumica e njerëzve. Motivacion shtesë është ajo se ai është 59 vjeçar, aftësia e tij fizike dhe pamja perfekte fizike, si dhe fakti që ai punon si drejtor i një kompanie për krijimin e video lojërave.

Çdo opsion i njërës nga këto zgjedhje është i keq për shëndetin tuaj (të mos flasim në qoftë se të dyja janë të kombinuara), por ja këtu, të vëna në një matës, cila prej tyre është më e keqe?

Nëse mendoni se vitaminat mund t'i merrni pa rekomandimin e mjekut, po gaboni shumë, sepse shpesh herë është dhe më e komplikuar se kaq.

FB Препораки