таг / shëndetësi

Relaksimi i muskujve, funksionimi i duhur i nervave, mirëmbajtja e një sistemi të shëndetshëm të qarkullimit të gjakut ... Vetëm një pjesë e funksioneve fiziologjike në të cilat ky element i nënvlersuar merr pjesë. Megjithëse i pranishëm në shumë gjëra të ëmbla si pjepër, avokado, bishtajore, banane, domate, gjasat që po merrni kalium të mjaftueshëm gjatë ditës është i vogël ...

Vetëm fjala tmerruese "celulitë" do të ju motivojë ti provoni disa nga këto ushtrime efektive për pjesën e poshtme të trupit që është në gjendje më kritike çdoherë. Kështu, pa ndonjë tretman të shtrenjtë apo kremëra të shtrenjta, me një dietë ushqimore mirë të përgatitur do ti thoni lamtumirë celulitit tani kur vera është këtu, por mos të ushtrojmë vetëm gjatë verës, por çdoherë....

Këshilla e përgjithshme është të pish sa më shumë ujë në ditët e nxehta të verës. Por a pini ju ujë të mjaftueshëm dhe cilat janë simptomat e dehidrimit?

Fokusi është në shalqirin, detajet e tij të ëmbla dhe farat e vogla...

Që trupi të funksionojë pa gabime, përveç asaj që konsumojmë, është e nevojshme t'i kushtojmë vëmendje edhe asaj që bëjmë pas ngrënies. A e gjeni veten në ndonjërën nga këto shprehi?

Trupi dhe mendja juaj e njohin lodhjen "e ëmbël" të stërvitjes së rregullt me çka në mënyrë autonome dhe të relaksuar vendosen në një letargji të këndshme të natës. A e keni menduar stërvitjen si një ilaç për pagjumësinë?!

Nëse nuk jeni person që vrapon, që vozitë biçikletën ose shkuarrja në një palestër është një problem për ju, mos harroni, ecja është gjithashtu një mundësi e mirë për të zvogëluar peshën tuaj.

Ndoshta në një stol para ndërtesës, të mbyllyr në shtëpi para kompjuterit ose duke ndejtur në smartfon... Kush do të sundojë botën dhe çka thonë faktet nuk është aspak tema e këtij postimi. Por nëse e lexojnë prindërit këtë, duhet ta dini , nuk ka investim më të mirë në fëmijët tuaj sesa të merren me ndonjë sport. Regjistroni ata diku ku mund të kërcejnë, vrapojnë, të garojnë, të humbin dhe të fitojë një ndeshje, të rriten me shprehjen e duhur psikologjike dhe fizike, me besim dhe këmbëngulje për tu përballur me të gjitha sfidat në jetë, dhe për të ndërtuar zakone që vazhdimisht do tua ndriçojnë jetën.

Agjensioni ndërkombëtarë për studimet mbi kancerin disa kohë më parë deklaroi se kafeja është një arsye e mundshme për shfaqjen e kancerit në trup, mirëpo ato tani kanë ndryshuar mendjen për shkak të mungesës së provave, por kanë një paralajmërim...

Nëse gjatë pushimit verorë pranë detit dëshironi të bëni një vrapim të lehtë nëpër plazhë, duhet ta keni me dije se rëra është një shtresë shumë ndryshe nga shtresat tjera për vrapim, prandaj përshtatuni me të!

Ne ju inkurajojmë që gjatë fundjavave në maksimum ti shfrytëzoni për të dalur nga shtëpitë tuaja, të shkoni në një mal, të shkoni në skijim, të bëni një udhëtim në natyrë, thjesht të relaksoheni sa më shumë. Sidoqoftë, pagjumësia me të cilën përballet një pjesë e madhe e popullsisë së re aktive dhe ambicioze mund të lërë pasoja të gjata shëndetësore. Sipas hulumtimeve të fundit, gjumi mund të kompensohet ...

FB Препораки