таг / gjumi

Trupi dhe mendja juaj e njohin lodhjen "e ëmbël" të stërvitjes së rregullt me çka në mënyrë autonome dhe të relaksuar vendosen në një letargji të këndshme të natës. A e keni menduar stërvitjen si një ilaç për pagjumësinë?!

Ne ju inkurajojmë që gjatë fundjavave në maksimum ti shfrytëzoni për të dalur nga shtëpitë tuaja, të shkoni në një mal, të shkoni në skijim, të bëni një udhëtim në natyrë, thjesht të relaksoheni sa më shumë. Sidoqoftë, pagjumësia me të cilën përballet një pjesë e madhe e popullsisë së re aktive dhe ambicioze mund të lërë pasoja të gjata shëndetësore. Sipas hulumtimeve të fundit, gjumi mund të kompensohet ...

Ana e kundërt e asaj kur mendja dhe trupi juaj punon në harmoni, ndjehemi të plotësuar dhe kemi një ndjenjë që trajnimi mund të zgjasë përgjithmonë. Është ndjenja kur ne ndjehemi të "djegur".

Netët pa gjumë adekuat, e prishin ekuilibrin e hormoneve të cilat janë përgjegjëse për rregullimin e oreksit. Pasojat janë treguar në matësen e peshës...

Djersitja me gjumin na bëjnë të ndjehemi më të qetë për gjërat e yndyrshme, kështu që në mënyrë indirekte na bën më të trashë.

Mungesa e gjumit shkakton enzimet e njëjta sikur një lëndim fizik i trurit.

FB Препораки