Title

SI TË HUMBNI KILOGRAMË ME NJË GOTË UJË (PARA NGRËNIES)

Ideja është kështu si vijon: pini një gotë ujë para ngrënies, uji zë një vëllim në lukth dhe filloni të hani, kështu ju fusni më pak kalori. Këto janë rezultatet.

Disa studime deri më tani kanë trajtuar temën, se si një gotë ujë para ngrënies ndikon në rregullimin e peshës. Brenda Davy, një profesoresh e të ushqyerit është një nga të paktët që i zbaton ato duke i hetuar.

Në studimin e saj, personat e moshës së mesme dhe të moshuarit janë vënë në hulumtim mbi atë se si dy gota ujë para një prej tre kohërave të të ushqyerit ndikojnë në dobësim, në qoftë se njerëzit gjithashtu janë në një dietë (duke u kujdesur në numërin e kalorive që konsumojnë).

Rezultatet treguan se tre-muaj rutinë e ujit të pijshëm para ngrënies, së bashku me një reduktim të konsumimit të kalorive nga ushqimet, dërgon deri në humbje të peshës. Grupi i kontrollit, e cila nuk piu ujë ka humbur 5 kg, kurse ata që kanë pijë ujë kanë humbur 7.2 kg. për 3 muaj rutinë.

Ajo që nuk është e qartë është nëse "aperizeri" me ujë mund të veprojë në individët e rinj që kanë tendencë për të ngrënë më shumë kalori dhe pijnë pije me sheqer.

14 August 2017

Author Info

Last Members

Macedonia
Macedonia
Macedonia
Macedonia
Macedonia

On Facebook