Title

NE PO VUAJMË PËR MË SHUMË GJUMË!

Djersitja me gjumin na bëjnë të ndjehemi më të qetë për gjërat e yndyrshme, kështu që në mënyrë indirekte na bën më të trashë.

Është bërë një studim i vogël në të cilin kanë marrur 23 pjesëmarës, duke ua skenuar trurin kanë ardhur deri në përfundim se si ata vendosin për llojin e ushqimit që ata do të hanë në varësi të faktit nëse ata janë të pushuar ose pa gjumë të mjaftueshëm.

Rezultatet treguan se qendrat e "shpërblimit" pas ngrënies, në trurin tonë janë më të fuqishme ndaj ushqimeve me yndyrë dhe pas ëmbëlsirave, kur ne jemi të privuar nga gjumi (kur ne nuk kemi mjaft gjumë). Përveç kësaj, u dëshmua se ju bëni vendime më pak racionale (më shumë ushqeheni) kur jeni në stres pasi që nuk keni gjumë të mjaftueshëm.

"Unë mendoj se kemi rreth 16 orë për performancë optimale të trurit para se ai të pushojë. Gjumi është gjëja e vetme dhe më efektive që njerëzit mund ta bëjnë për shëndetin e përgjithshëm, por edhe për shëndetin e trurit të tyre ", thotë Matthew Walker, profesor I cili po e udhëheq hulumtimin.

27 November 2017

Author Info

Last Members

Macedonia
Macedonia
Macedonia
Macedonia
Macedonia

On Facebook