An apple a day keeps the doctor away

Title

NJË MOLLË NË DITË SHKURTON ME TË VËRTET RROGËN E MJEKUT

Ju e dini se sindromi nëse është në bollëk nuk është shumë interesante. Ndoshta mollët nuk kanë aq shumë famë sa "fast food-i", akaya, acerola... Por ata janë më të vlefshme se ne mendojmë.

Mollët janë në krye me nutricionent të cilët kanë në shënjestër sëmundjet e ndryshme, viruset, ftohjet, çmimi për kilogram është shumë miqësor me buxhetin shtëpiak dhe nuk shtrenjëtohen aq lehtë. Diçka si një amvise, kthehet në një infermiere kur fëmijët janë të sëmurë, kursen para, por ende sjell në shtëpi gëzim.

Mollat sigurojnë hydracion të shkëlqyer. Me 84% të ujit në përmbajtjen e tij nuk mund të jetë vetëm uria, por edhe të kënaqë etjen. Megjithatë, ata kanë një vlerë shumë të ulët të kalorive prej rreth 80 kalori në gjysëm molle, pa yndyrë, pa kolesterol dhe pa natrium.

Të gjitha këto ftohjet dhe viruset që janë në ditët e sotme me luhatje të temperaturës mund ti anashkaloni nëse i përmbahemi dozës ditore të një molle në ditë. Vitamina C që futet në organizmin tuaj nëpërmjet mollës është një përforcues i rëndësishëm i sistemit imunitar. Përveç kësaj, molla ka një antioksidant të fortë, phytonutriente me efekt anti-inflamator dhe kardioprotektues që është i pranishëm në lëkurën e mollës.

Kur ne jemi tashmë tek lëkura e mollës, nëse ato i keni blerë tani nga tregu i afërt, mos gaboni të ua heqni lëkurën. Përveç kvercitinit, në lëkuren e mollës gjenden shumica e fibrave dietike, një element thelbësor për reduktimin e kolesterolit, zvogëlon rrezikun e zhvillimit të diabetit dhe përmirëson traktin e tretjes.

Zgjidhni mollën që nuk kanë ndonjë shenjë të dukshme në lëkurën e saj ose ka rënë në sipërfaqen e tokës, dhe kur ta nuhasni duhet ta ndieni freskinë dhe shijen e ëmbël ose të thartë të saj.

Mollët mbeten të freskëta në frigorifer deri në disa javë, por ruhen në një qese plastike, larg ushqimeve me erë të fortë, pasiqë ajo mund të ja thithë aromat.

27 November 2017

Author Info

Last Members

Macedonia
Macedonia
Macedonia
Macedonia
Macedonia

On Facebook