Title

GABIME NË TË USHQYERIT QË JU PO SHTONI KILOGRAMË

Mëngjesi është koha më e rëndësishme e ditës për tu ushqyer dhe kjo nuk duhet të anashkalohet, por është e rëndësishme të shikoni dozimin.

Është e vërtetë se mëngjesi përdoret më së shumti gjatë ditës, për sa kohë që është brenda intervalit normal. Për të mos u befasuar kur të hypni në matëse, specialistja e të ushqyerit nga New York, Lisa Young, Ph.D. ju këshillon që të kujdeseni për gabimet që më së shpeshti i bëni ...

1. Ju po pini lëngje të gatshme:

Lëngu i portokallit përmban më shumë sheqer dhe kalori sesa portokallët e thjeshtë. Konsumoni fruta të vërtetë që përmbajnë fibra shumë më tepër se lëngu dhe kështu do t'ju mbajnë të ngopur më gjatë.

2. Konsumoni një pjesë të madhe të drithërave:

Drithërat janë një zgjedhje e mirë për mëngjes, por ju duhet të kujdeseni nga mbidozimi. Shumica e njerëzve vënë më shumë ushqim, duke përfunduar me 2 deri 3 pjata më shumë se e rekomanduara, që do të thotë konsumin më i shtuar i kalorive.

3. Ju jeni të varur nga ushqimet shumë të pjekura:

Djathi i shkrirë është i shijshëm, por vetëm nëse e konsumoni herë pas here nuk do ketë problem. Për shkak se një copë buke e pjekur shumë ka kalori të barabartë me 5 copa buke normalisht të pjekura. Për shumicën e ditëve, është mire të hani një tost, i cili është mire të ngjyhet me gjalpë.

4. Ju po konsumoni shumë jogurte(kos) të frutave:

Kosi ose qumështi janë një zgjedhje e mirë, por variantet tjera me shumë sheqer janë të mbushura me kalori shtesë që ju nuk keni nevojë. Prandaj, zgjidhni kos me kalori të ulët ose qumësht duke shtuar fruta të vërteta (për shembull, dredhëza, boronica, etj) për ta bërë më të ëmbël atë.

08 November 2017

Author Info

Last Members

Macedonia
Macedonia
Macedonia
Macedonia
Macedonia

On Facebook