Drinks

Këshilla e përgjithshme është të pish sa më shumë ujë në ditët e nxehta të verës. Por a pini ju ujë të mjaftueshëm dhe cilat janë simptomat e dehidrimit?

Përveç centimetrave të tepërta në bel dhe mbipeshës, pijet e gazuara, ose më mirë, sheqernat që përmbajnë këto pije, janë të lidhura me sëmundjet e veshkëve.

Nuk ka nevojë të kërkoni shumë në Google, apo ta pyetni ndonjë kuzhinier me përvojë, e tëra që duhet të bëni është të uleni pranë gjyshit apo gjyshes tuaj dhe ta pyetni për qumshtin me mjaltë.

Ne shpesh dëgjojmë për elektrolitet, por çfarë saktësisht janë ato dhe si ndikojnë në shëndetin tonë?

Ndoshta ne nuk jemi të vetëdijshëm, por jogurti ka një efekt pozitiv në trupin tonë dhe shëndetin në përgjithësi. Jogurti ndihmon organet e tretjes, duke kontribuar në një tretje më të mire të ushqimit si dhe metabolizm aktiv.

Ndiheni keq, jo I disponuar dhe i nevrikosur pas një dite të rëndë dhe të lodhshme, dhe shpesh ashtu dukeni siç ndjeheni. E gjithë kjo është për shkak se ndoshta trupi juaj ka dehidruar. Në qoftë se e gjeni veten tek ata që " unë nuk pi ujë të mjaftueshëm," kjo foto mund të ju hapë sytë.

8 gota ujë të rekomanduara në ditë që duhet ti konsumojmë janë vetëm një kornizë e zbehtë që duhet të na udhëheqë se sa duhet të konsumojmë ujë dhe ndoshta duhet edhe të tejkalohet ky rekomandim. Nëse e gjeni veten në ndonjërën prej këtyre simptomave, është e mundur që sasia e lëngjeve që konsumoni në ditë nuk është e mjaftueshme për ju...

Pasi Këshilli Shëndetësor i Holandës - një organ i pavarur i cili këshillon parlamentin - kanë arritur në përfundim se rezultatet e 10 viteve të fundit të studimeve në fushën e çajit dhe shëndetit janë të qarta, andaj edhe rekomandimet janë edhe më të qarta. Sa më shumë çaj në ditë, aq më mirë.

Gjërat e vogla e bëjnë jetën më të mirë, kurse ndryshimet e vogla në ushqim mbrojnë shëndetin tuaj. Ky është një "angazhim" i vogël në mëngjes, por ka një shpërblim të madh për ju.

Pirja e ujit të ftohtë, sidomos gjatë stinës së verës për shumë njerëz konsiderohet e nevojshme, për disa edhe e patjetërsueshme ngase mësohen me të dhe nuk munden pa ujë të ftohtë.

Shkenca pranon se dita duhet të fillojë me një filxhan kafe...

Facebook