Title

Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization(IASTM) – Nord Blade
Location: 
Skopje
Country: 
Republic of Macedonia
Date: 
Saturday, 9 November, 2019 - 10:00

Контакт

Full name: 
Блаже Арсов

Цели на курсот
На овој 1-дневен курс ќе научите како ефикасно да го користите инструментот за
асистирана мобилизација на меките ткива (IASTM) со помош на алатката NordBlade со цел за
обезбедување на терапевтски ефект кај пациентите.
Ќе научите како да вклучите алатката NordBlade во третманот на Вашите пациенти, а исто така и да ги вклучите техникие кои се извршуваат на дневна основа.

Опис на настанот
Концепт за мобилизирање на меките ткива со NordBlade

Распоред на курсот (1 ден)

10:00 – 11:00 Преглед на курсот и цели
Историја на IASTM
* Како делува?
* Правила
* Физиолошки ефекти
* Механизам на влијание
* Научни студии
* Индикации за третман и патологии во кои може да биде применета алатката
*Контраиндикации
* Мобилизација на меки ткива со NordBlade

11:00-11:30 Кафе Пауза

11:15-13:30 Практичен дел
* Цервикален – Торако – лумбален регион

13:30 – 14:30 Пауза за ручек

14:30 – 16: 30 Практичен дел
* Горен дел на телото (Medial & Lateral Epicondylitis, CTS, Compartment Syndrome,
De Quervain's Tenosynovitis)

* Долен дел од телото (Achilles Tendinosis, Shin Splints, Plantar Fasciits)

16:30 Заклучок, Доделување на сертификати

Краткти информации за инструкторот:
Павел Коломиец (Латвија)
* Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization (I.A.S.T.M.) NordBlade – Меѓународен инструктор
* Медицински тејпинг – Меѓународен инструктор

Образование:
* Средно училиште Бриж-Остенд, Оддел за рехабилитација (Бриж, Белгија)
* Универзитетот Рига Страдини, професија – терапевт (Рига, Латвија)

Место на работа:
* "MST Company" Ltd. (Русија, Латвија)

Цената на овој курс е:

280€

Цената на овој курс ја вклучува и алатка NordBlade.

Регистрација на 070772122 (ограничен број на учесници)

За овој настан сеуште нема пријавено гости.

Map

M T W T F S S
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

On Facebook