Комши, ела на кафе

Јасно нека знаат сите кафеџии (и оние не толку кафеџии) дека сè повеќе се докажуваат позитивните во споредба со негативните страни на пиење на оваа магична напивка. Затоа напред со ѓезвињата, филџаните и кафематите...

Благодaти на јаболковата киселина

Едноставно течно богато издание на јаболкото и дефинитивно најдобриот тип на оцет кој ја надминува конкуренцијата со незамислив број на здравствени благодети. Еве зошто јаболковата киселина треба да биде дел од секоја трпеза.

Како кафето ги подобрува функциите на мозокот

Кафе и брза географија

По многу истражувања, дилеми и различни експертски мислења за тоа дали, и колку кафето е штетно по здравјето на човекот, конечно се дојде до единствена теорија дека сепак овој црн напиток содржи состојки кои...

Капка живот

При жед или замор, многупати посегнуваме по овошни сокови или газирани пијалоци, но фактот што 1 молекула на глукоза врзува 4 молекули на H2O не прави уште пожедни. Само водата може вистински да не...