Паркур и паркур во зима

Не знаеме зошто паркур момците бар во Скопје некако згаснаа во текот на зимата пошто во суштина само годишното време е различно. Ок и сличугите се нов детал, а богами и изборот на кој би можеле да слетате, било да е добрата варијанта, снег, или онаа позезнатата.